Verpleging

Als u bepaalde dingen niet meer (goed) zelfstandig kan, bijvoorbeeld vanwege een ziekte of een beperking, is het mogelijk om wijkverpleging aan te vragen. Een deskundige verpleegster komt dan bij u thuis als u zorg nodig heeft.

U kunt hierbij denken aan:

  • Hulp bij pijnbestrijding, toediening van pijnmedicatie.
  • Controleren van lichaamsfuncties.
  • Stoma verzorging.
  • Verzorgen van wonden
  • Vocht en voeding toediening.

Kosten

Wijkverpleging wordt vergoed door uw zorgverzekeraar via de basisverzekering. U betaalt geen eigen risico en geen eigen bijdrage.

Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en/of Jeugdwet.

De meeste kosten worden vergoed als u valt onder de Wlz, Wmo en of de Jeugdwet. U dient alleen een eigen inkomensafhankelijke bijdrage te betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen en wordt geregeld door het CAK. Voor meer informatie en het berekenen van uw eigen bijdrage kunt u kijken de website van het CAK.

https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp

Hoe krijgt u een indicatie?

Het aanvragen van persoonlijke verzorging en/of verpleging gebeurt via de wijkverpleegkundige. Dit kan via Zorg Op Dreef.
De wijkverpleegkundige stelt de indicatie vast en regelt dat de zorg aan huis wordt geleverd. Wijkverpleging kan verzorgd worden via een persoonsgebonden budget (PGB) of via de zorgverzekeringswet (ZVW).

Meer informatie of aanmelden ?

Wilt u meer weten of aanmelden? Neemt u dan contact met ons op via 030-207 2370 of mail naar info@zorgopdreef.nl

Neem contact met ons op